main logo
3233

Gavrilița: Multe persoane implicate în frauda bancară sunt peste hotare

Multe dintre persoanele implicate în frauda bancară din Moldova, precum şi în "Laundromatul rusesc" se află peste hotare şi avem nevoie de sprijin internaţional pentru a-i urmări.

Gavrilița: Multe persoane implicate în frauda bancară sunt peste hotare

Potrivit Infotag, despre aceasta a declarat prim-ministrul Natalia Gavriliţa într-un interviu pentru "EUobserver", transmite Știri.md.

"De exemplu, domnul Platon este la Londra, domnul Şor este în Israel. Domnul Plahotniuc - nu ştim sigur, dar credem că este în Cipru. Au proprietăţi imobiliare şi conturi în Europa. Aceşti oameni sunt vârful piramidei, dar piramida este mare. Şi mulţi alţii sunt, de asemenea, în aşa-numita vacanţă în Europa", a spus Gavriliţa.

Potrivit ei, aducerea acestor persoane în faţa justiţiei "este o parte a unei politici de consolidare a încrederii în stat", astfel încât "aceşti oameni să nu să se bucure de nivelul de trai european după ce au jefuit poporul moldovenesc".

Gavriliţa a menţionat că Guvernul său reformist, împreună cu preşedintele pro-european Maia Sandu, i s-a oferit o "oportunitate istorică" de a restabili ordinea.

"Este important pentru moldoveni să transforme Moldova într-o ţară europeană normală, indiferent dacă Europa este pregătită pentru noi sau nu. Integrarea europeană este un proces, nu doar un rezultat.

Dar oligarhii exilaţi, care deţin fabrici de troli şi mass-media şi care au avut adesea legături cu Rusia, au încercat să reţină ţara (de la integrarea europeană - "I.")", a spus ea, numindu-l şi pe fostul preşedinte, liderul PSRM, Igor Dodon, printre cei care doreau integrarea europeană a Moldovei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării