21 mai, 2019 10:16
178
0
Gaburici: UE a devenit principalul partener comercial al țării noastre
21 mai, 2019 10:16
178
0

Din momentul punerii în aplicare a DCFTA, s-a schimbat configurația comerțului extern al Republicii Moldova, Uniunea Europeană devenind principalul partener comercial al țării noastre, cu o pondere de 70% în cazul exporturilor și 50% în cazul importurilor.

Foto: mei.gov.md

Datele au fost prezentate la întrevederea ministrului economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul unei întâlniri cu Cecilia Malmström, comisarul Uniunii Europene pentru comerț, la Kiev, Ucraina, unde în perioada 20-21 mai se desfășoară a II-a Reuniune Ministerială în domeniul comerțului, transmite Știri.md

Potrivit lui Gaburici, datorită UE s-a reușit crearea multiplelor oportunități pentru dezvoltarea economică și durabilă a Republicii Moldova. „Vom continua să muncim și în continuare în această direcție și să respectăm angajamentele”, a declarat ministrul economiei.

Comisarului Uniunii Europene pentru Comerț, Cecilia Malmström, a menționat că apreciază faptul că Republica Moldova, în relațiile sale de cooperare, a identificat, a dezvoltat şi a promovat inițiative de facilitare a comerțului.

De asemenea, oficialul european a declarat că Uniunea Europeană este un partener de încredere dispus să acorde și în continuare asistența necesară pentru ca Republica Moldova să implementeze toate prevederile Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător și să maximizeze utilizarea potențialului de țară, astfel asigurând o dezvoltare sustenabilă.

La cea de-a II-a Reuniune Ministerială în domeniul comerțului participă reprezentanții de nivel înalt ai țărilor Parteneriatului Estic, și anume Georgia, Ucraina și Republica Moldova, sub auspiciile Comisarului Uniunii Europene pentru Comerț, Cecilia Malmström.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter