main logo
383

Gaburici: Sectorul IT este unul strategic pentru R. Moldova

Sectorul IT este unul strategic pentru țara noastră, iar industria IT din R. Moldova este foarte competitivă și generează o valoare adăugată mare.

Gaburici: Sectorul IT este unul strategic pentru R. MoldovaGaburici: Sectorul IT este unul strategic pentru R. Moldova

Declarația a fost făcută astăzi de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, la prezentarea studiului „Jucătorii IT din Republica Moldova - pregătiți pentru prezența la nivel mondial”, care reflectă o analiză a industriei și pieței IT autohtone, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Potrivit lui Gaburici, în anul 2018 piața serviciilor IT a ajuns la 154 mln dolari și urmează o creștere estimată de 262 mln dolari până în 2024.

Conform studiului, companiile IT moldovenești contribuie la dezvoltarea unei game largi de produse interne americane și din UE în diferite domenii, cum ar fi fintech, automotiv și telecomunicații.

Răzvan Savu, reprezentant al companiei internaționale care a efectuat studiul a declarat că pe măsură ce piața IT din Republica Moldova devine din ce în ce mai stabilă, se evidențiază caracteristicile competitive ale acesteia în raport cu cele din regiune sau chiar la nivel internațional. 

„Experiența de lucru în culturi de pe toate continentele, preocuparea pentru calitatea serviciilor și accentul pus pe mediul de lucru al angajatului fac parte din avantajele strategice de care pot beneficia companiile ce aleg să înceapă sau să extindă colaborarea lor în R. Moldova", a accentuat sursa citată.

De asemenea, autorii studiului au efectuat o evaluare amplă a potențialului capitalului uman disponibil în domeniul IT, calificărilor acestuia, sistemului educațional, sectorului asociativ, infrastructurii de afaceri moderne. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării