main logo
406

Gaburici: Produsele asociate cu țara trebuie să fie de calitate înaltă

„Orice produs care se asociază cu țara, trebuie să fie de cea mai înaltă calitate. Este important să nu comitem greșeli și să permitem unor mărci de produse sau servicii de o calitate proastă să folosească denumirea oficială sau istorică a statului, pentru că asta va afecta direct imaginea R. Moldova”.

Gaburici: Produsele asociate cu țara trebuie să fie de calitate înaltăGaburici: Produsele asociate cu țara, trebuie să fie de calitate înaltă

Declarația a fost făcută de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, la ședința de astăzi a Comisiei pentru examinarea cererilor privind acordarea permisiunii de folosire a denumirii oficiale sau istorice a statului în marca de produs şi/sau serviciu, precum şi în desenul sau modelul industrial.

Potrivit ministrului, dezvoltarea domeniului proprietății intelectuale este un deziderat al societății moderne, iar utilizarea eficientă a instrumentelor oferite de sistemul național de proprietate intelectuală este o condiție primordială a succesului în afaceri și a dezvoltării unei economiei inovative. 

„Creativitatea și inovarea sunt resurse inepuizabile ale tuturor popoarelor, inclusiv ale poporului nostru. Astfel, trebuie să dezvoltam acest potențial, să creăm condițiile necesare pentru protejarea și valorificarea acestuia cu succes și la justa valoare, contribuind astfel la dezvoltarea unei economii moderne și prospere, dar și la construirea unui viitor demn pentru Republica Moldova” a menționat Chiril Gaburici.

În cadrul Comisiei, au fost examinate 16 solicitări privind utilizarea denumirii statului în componența mărcilor, care au fost depuse la Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI). În urma examinării au fost acceptate 8 cereri de înregistrare a mărcii, 2 desene sau modele industriale și 2 dosare de cesiune.

Tot astăzi, membrii Comisiei Naționale pentru Proprietatea Intelectuală au examinat și aprobat Raportul de monitorizare consolidat, referitor la realizarea Planului de acțiuni pentru anii 2015-2017.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării