main logo
343

Gaburici: Moldova are cele mai bune condiții fiscale pentru agenții economici

Republica Moldova se poate lăuda cu cele mai bune condiții fiscale din regiune pentru agenții economici. Declarația aparține ministrului degrevat al economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici și a fost făcută în cadrul emisiunii „Replica” de la Prime TV.

Gaburici: Moldova are condiții fiscale bune pentru agenții economiciGaburici: Moldova are condiții fiscale bune pentru agenții economici

Potrivit lui, această stare de lucruri trebuie promovată cât mai mult despre acest lucru astfel încât să fie atrași investitorii străini, transmite Știri.md cu referire la IPN.

În opinia ministrului, cel mai important lucru este comunicarea cu agenții economici și înțelegerea clară a problemelor cu care se confruntă aceștia și soluționarea lor. „Și asta arată deschidere din partea Guvernului, asta le arată dorință de a le crea condiții bune de activitate”, declară Chiril Gaburici.

Totodată, ministrul spune că investitorii străini, atunci când doresc să intre pe piața Republicii Moldova, examinează la mai multe aspecte: prezența forței de muncă și existența unei piețe unde ar putea să-și vândă produsele. „Evident, mai sunt o sumedenie de alte criterii cum ar fi infrastructura: este important ca produsul să ajungă din punctul A în punctul B, este important să fie acces direct la serviciile vamale, dacă produsele pleacă peste hotare”, susține Chiril Gaburici.

Referitor la proiectul „Drumuri bune 2”, ministrul a menționat că deja au fost recepționate aproape toate cererile de la autoritățile publice locale și acum are loc planificarea reparației pentru anul curent. „Analizăm fiecare porțiune, mergem la ei, facem proiectul. Lucrul este în toi”, a spus oficialul.

Chiril Gaburici spune că pentru anul curent își dorește ca în fiecare sat să fie cel puțin 4-5 kilometri de drum asfaltat, iar celelalte străzi să fie în „variantă albă” astfel ca să se poată circula liber. „Vom acorda atenție la trecerile de pietoni, în special, în apropiere de școli și grădinițe. Vrem să combinăm construcția drumurilor cu instalarea iluminatului stradal”, a notat ministrul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării