Gaburici: În Moldova, rețelele 4G asigură acoperirea a 97% din populație
5 iun, 2019 14:43
182
1
Gaburici: În Moldova, rețelele 4G asigură acoperirea a 97% din populație
5 iun, 2019 14:43
182
1

În 2018, penetrarea serviciilor de acces la internet în bandă largă a crescut până la 76% de populație, accesibilitatea serviciilor în diverse tehnologii fiind una din cele mai avansate, inclusiv la nivel global.

Foto: mei.gov.md

Declarația îi aparține lui Chiril Gaburi, care menționează că în prezent, rețelele 3G acoperă cu semnal peste 99% din teritoriu și din populația țării, iar rețelele 4G asigură acoperirea a 94% din teritoriu și 97% a populației, transmite Știri.md

Potrivit ministrului Economiei, internetul este un motor important în dezvoltarea economiei țărilor, iar creșterea cu 10% a penetrării accesului la internet în bandă largă are ca efect creșterea produsului intern brut al țării cu 0,24–1,5%. 

„În lista priorităților Ministerului Economiei și Infrastructurii, îmbunătățirea calității serviciilor de comunicații ocupă un loc important, astfel pe parcursul anului 2018 au fost lansate mai multe inițiative pentru dezvoltarea acestui sector”, a menționat ministrul Chiril Gaburici.

Totodată, un factor important care contribuie la disponibilitatea accesului la internet de bandă largă constituie proximitatea Republicii Moldova de liniile magistrale internaționale terestre și submarine de transfer de date de mare viteză.

Datorită calității internetului, poziționării geografice favorabile și politicilor elaborate de Guvern, în 2018 a fost creat primul parc IT „Moldova IT Park, care înregistrează 413 companii rezidente, dintre care 114 companii sunt din străinătate – originare din 29 de țări.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter