main logo
585

Gaburici cere Agenției Naționale Transport Auto să efectueze controale

Ministrul economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici a cerut Agenției Naționale Transport Auto să controleze corectitudinea prestării serviciilor de transport pasageri, precum și starea tehnică a unităților de transport.

Gaburici cere Agenției Naționale Transport Auto să efectueze controaleGaburici cere Agenției Naționale Transport Auto să efectueze controale

Solicitarea vine în contextul unei scrisori a reprezentanților celor mai mari companii de transport pasageri, care reclamă concurență neloială din partea unor întreprinderi care activează ilegal, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Companiile care deservesc  rutele internaționale pentru transportul auto trebuie să garanteze pasagerilor confort, siguranță, prețuri accesibile și operativitate. Avem toate instrumentele la îndemână pentru a crea aceste condiții. Trebuie să lichidăm, în mod urgent, fenomenul transportatorilor ilegali, care prestează servicii cu microbuze reutilate, fără autorizație și revizie tehnică sistematică, respectiv punând în pericol securitatea pasagerilor”, a declarat ministrul Chiril Gaburici.

Ministerul Economiei și Infrastructurii îndeamnă călătorii să opteze pentru serviciile companiilor care prestează servicii în condițiile cadrului legal.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării