main logo
353

Gaburici a invitat companiile cehe să participe la proiectele din Moldova

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, a invitat companiile cehe să participe activ la realizarea proiectelor strategice de dezvoltare a Moldovei.

Gaburici a invitat companiile cehe să participe la proiecte din MoldovaGaburici a invitat companiile cehe să participe la proiectele din Moldova

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la surse din cadrul ministerului, despre aceasta el a declarat vineri, la întrevederea cu Ambasadorul Republicii Cehe în RM, ZdenД›k KrejcГ­, apreciind înalt sprijinul oferit de această ţară Moldovei, transmite Știri.md

Oficialii au discutat despre dinamica relaţiilor comercial-economice între cele două state, dar şi despre dorinţa de a implementa noi proiecte, care să fortifice legătura dintre Moldova şi Cehia.

"Dorim să menţinem relaţii bazate pe încredere, profesionalism şi eficienţă. Este important ca ambele ţări să-şi asume responsabilitatea pentru respectarea angajamentelor bilaterale", a spus Gaburici.

Potrivit lui, Republica Moldova este mereu deschisă spre noi colaborări şi invită misiunile de afaceri cehe să participe la business forumuri bilaterale, ca să cunoască mai bine piaţa locală şi condiţiile atractive pentru investitori străini.

Conform statisticelor, volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu Republica Cehă, în anul 2018, a fost de cirac $130 mil., fiind aproape cu o treime mai mare decât în 2017. La momentul actual, în Republica Moldova activează 51 de întreprinderi cu capital ceh, investiţiile însumând 3,299 mil. lei. După valoarea capitalului investit, Republica Cehă se află pe locul 38 printre principalii investitori ai Republicii Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării