main logo
4178

Furtul miliardului: Reacția BNM la acuzațiile aduse de Stoianoglo

Banca Națională a Moldovei (BNM) își exprimă nedumerirea în legătură cu declarațiile procurorului general, Alexandr Stoianoglo, și precizează că a colaborat și colaborează pe deplin cu organele de urmărire penală, oferind toate materialele existente, explicații, specialiști, la solicitarea acestora, precum și din proprie inițiativă.

Furtul miliardului: Reacția BNM la acuzațiile aduse de StoianogloFoto: știri.md

Așa a reacționat BNM, după ce Stoianoglo a acuzat Banca Națională că își arată indiferența de a participa în dosarul furtul miliardului, transmite Știri.md.

Prin urma, conducerea BNM menționează că doar în anul 2020 a transmis date în format electronic de peste 1 milion de fișiere. În același timp, au fost prezentate informații pe suport de hârtie în volum de peste 10.000 de file.

"Banca centrală își îndeplinește atribuțiile de autoritate monetară și de supraveghere, în susținerea unui cadru macroeconomic adecvat pentru dezvoltarea economiei naționale, precum și a stabilității financiare a țării. În acest sens, funcționarea unui sector bancar de încredere, sigur și rezilient, care să excludă acțiuni ilegale, este un important obiectiv spre care BNM își orientează activitatea sa de supraveghere.

Astfel, BNM își reconfirmă permanent voința pentru aducerea la bun sfârșit, într-o perspectivă apropiată, a anchetei în problema fraudei bancare, în beneficiul întregii societăți”, se arată în reacția instituției.

Știri.md amintește că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a respins acuzațiile potrivit cărora nu a făcut nimic în primul an de mandat în cadrul dosarului ce vizează „furtul miliardului”.

Oficialul anunță că anul 2021 va fi unul determinant, deoarece majoritatea episoadelor din acest dosar vor fi finalizate și trimise în instanța de judecată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării