main logo
943

Furtul miliardului: PSRM cere inițierea urmăririi penale a complicilor

Socialiştii solicită Procuraturii Generale (PG) să iniţieze urmărire penală nu doar împotriva beneficiarilor miliardului furat din bănci, dar şi a oficialilor care au acţionat în calitate de complici la furt.

Furtul miliardului: PSRM cere inițierea urmăririi penale a complicilorFoto: știri.md

Socialiștii se referă la cei care au votat pentru hotărârea guvernamentală secretă în noiembrie 2014, transmite Știri.md.

Acest lucru a fost declarat vineri, în cadrul unui briefing, de către deputatul PSRM, Bogdan Ţîrdea.

Potrivit Infotag, el a spus că preşedintele Maia Sandu nu a participat la memorabila şedinţă secretă a Cabinetului de Miniştri Iurie Leancă, ci şi-a delegat competenţele adjunctului său, actualul preşedinte PAS, Igor Grosu, pe atunci viceministru al Educaţiei.

"La acea şedinţă au fost votate 33 de hotărâri, inclusiv nr. 938. Potrivit acestui document au fost alocate 9,5 miliarde de lei, care au fost transferate offshore.

Grosu nu a spus niciun cuvânt, a susţinut hotărârea privind alocarea fondurilor. Iar votul pentru o hotărâre a însemnat furtul unui miliard. El, ca şi alţi "oameni buni", este implicat în furt în calitate de complice", consideră Tîrdea.

El a adresat întrebarea: "Vor lupta aceşti" oameni buni "împotriva corupţiei şi vor investiga furtul miliardului?"

"Este de înţeles de ce nu solicită partenerilor europeni extrădarea în Moldova a lui Leancă, Plahotniuc şi a altora. Ei sunt implicaţi în furtul miliardului şi ar fi corect să fie iniţiate proceduri penale împotriva lor", a spus socialistul, menţionând că vineri va depune la Procuratura Generală o cerere semnată de un grup de deputaţi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării