main logo
1642

Furtul miliardului: Procurorii au transmis un alt dosar în instanță

Procurorii au transmis în instanţă un alt dosar legat de furtul miliardului de dolari din sistemul bancar.

Furtul miliardului: Procurorii au transmis un alt dosar în instanță

După cum a declarat serviciul de presă al Procuraturii Generale (PG) pentru Infotag, acesta include în calitate de inculpaţi numele a trei foşti conducători ai celor trei bănci falimentate (Banca de Economii, Unibank şi Banca Socială), precum şi un şef de Direcţie din cadrul Băncii Naţionale a Moldovei (fost administrator special al Băncii de Economii), transmite Știri.md.

Potrivit comunicatului, procurorii au expediat în instanţa de judecată 49 volume în care se conţin probe pertinente, concludente care dovedesc vinovăţia persoanelor acuzate. 

Aceştia, în special, aceştia sunt învinuiţi de "comiterea escrocheriei în proporţii deosebit de mari în interesul unei organizaţii criminale" şi de "spălare de bani".

Obiectul cauzei penale îl constituie faptele penale săvârşite în intervalul octombrie - noiembrie 2014, de către membrii unei asociaţiei criminale, cu ulterioara prejudiciere a bugetului public naţional în sumă de peste 2,2 miliarde de lei. 

Pentru recuperarea prejudiciului cauzat prin comiterea infracţiunilor, procurorii au instituit sechestre pe bunurile inculpaţilor estimate la circa 2 miliarde de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării