main logo
577

Formațiunea Partidul Nostru cere Băncii Naţionale a Moldovei să publice raportul Kroll

„Partidul Nostru" cere Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) să publice cel de-al doilea raport al agenţiei Kroll, care se ocupă de investigarea furtului miliardului de dolari din sistemul bancar al ţării.

Formațiunea Partidul Nostru cere BNM să publice raportul KrollPartidul Nostru cere Băncii Naţionale a Moldovei să publice raportul Kroll. Foto: Crime Moldova

Într-o cerere a formaţiunii, semnată de vicepreşedintele acesteia, Dumitru Ciubaşenco, se menţionează că "informaţia solicitată reprezintă un interes sporit pentru cetăţenii RM, dat fiind faptul că, potrivit legii, pentru furtul miliardului urmează să se răsplătească cetăţenii Moldovei", scrie Infotag.

În documentul expediat pe numele guvernatorului BNM, Sergiu Cioclea, sunt puse un şir de întrebări, printre care: 

- Din care motive nu s-au făcut publice rezultatele fazei a II-a a raportului de investigaţie a fraudei bancare efectuat de către Consortium Kroll, Steptoe & Johnson în decembrie 2017?

- Au parvenit sau nu solicitări scrise sau verbale din partea persoanelor oficiale din RM sau a liderilor de partide politice de a nu face public raportul Kroll?

- Care sunt persoanele fizice identificate care au contribuit la devalizarea sistemului bancar din Republica Moldova, precum şi la delapidarea mijloacelor băneşti din bănci?

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării