main logo
375

Fondul de rezervă al Primăriei Chișinău va fi majorat cu 20 de milioane de lei

Primăria municipiului Chișinău va majora Fondul de rezervă cu 20 de milioane de lei, pentru a avea resurse financiare necesare finanțării lucrărilor de înlăturare a consecințelor ploilor abundente din 9 august 2022 de pe teritoriul Capitalei.

Fondul de rezervă al Primăriei Chișinău va fi majorat cu 20 milioane leiFoto: știri.md

Potrivit unei note informative a Direcției generale finanțe a Primăriei Chișinău, în Fondul de rezervă au mai rămas doar 1,5 milioane de lei, după ce pe 10 august au fost alocați 2,5 milioane de lei pentru înlăturarea consecințelor calamităților, transmite Știri.md cu referire la mold-street.com.

Menționăm că, în 2022, în Fondul de rezervă al municipiului Chișinău au fost prevăzuți 10 milioane de lei, din care anterior 5 milioane fuseseră alocate pentru susținerea și întreținerea refugiaților din Ucraina, iar un milion de lei pentru alte scopuri.

În același timp, costul lucrărilor de înlăturare a consecințelor furtunii și aversei din 9 august 2022 este estimat la circa 20 de milioane de lei. 

Pentru 18 august a fost convocată ședința Consiliului Municipal Chișinău, care ar putea aproba completarea Fondului de Rezervă al Chișinăului cu surse financiare necesare pentru înlăturarea consecințelor averselor.

Vineri, 12 august, în cadrul unui briefing de presă, primarul general, Ion Ceban, a menționat că doar pentru instituțiile din sfera educației, unde în zeci de unități au fost deteriorate acoperișurile, geamurile, pavilioanele etc., au fost doborâți arbori, pagubele estimate sunt de 12,5 milioane de lei.

La capitolul instituții sociale: AMT-uri de la Râșcani și Ciocana, dar și instituții din domeniul protecției copilului și culturii, pagubele evaluate sunt de 2,5-3 milioane, iar circa 4,5 milioane de lei sunt necesari pentru reparații la acoperișuri și subsoluri. 

Totodată, edilul a spus că municipalitatea va solicita Guvernului compensarea cheltuielilor pentru pagubele produse în cadrul instituțiilor din domeniul educației.

El a mai susținut că Primăria Chișinău ar fi pe cont propriu la înlăturarea consecințelor intemperiei ce a afectat în special sectoarele Ciocana și Râșcani.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării