main logo
664

Foaie de parcurs pentru dezvoltarea Portului Giurgiulești, aprobată

Luni, Grupul de lucru guvernamental a analizat implementarea Acordului de investiţii "Cu privire la Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti".

Foaie de parcurs pentru dezvoltarea Portului Giurgiulești, aprobată

Potrivit Infotag, cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, acordul a fost semnat între Guvernul Moldovei şi "Azpetrol", "Azertrans" şi "Azpetrol Refinery", transmite Știri.md.

Din Grupul de lucru, condus de Sergiu Railean, fac parte Ministerul Economiei şi Infrastructurii, Ministerul Justiţiei, Ministerul Finanţelor, Serviciul Vamal, Serviciul Fiscal de Stat, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Agenţia Relaţii Funciare şi Cadastru, Agenţia Navală şi Agenţia Proprietăţii Publice.

"În cadrul şedinţei, a fost prezentată situaţia actuală privind implementarea Acordului de investiţii "Cu privire la Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti", au fost identificate problemele ce necesită a fi examinate, soluţionate şi înaintate Guvernului sau autorităţilor competente.

În context, grupul de lucru a probat o Foaie de parcurs, care include mai multe acţiuni ce se referă la reabilitarea şi întreţinerea drumurilor, a căilor ferate de conexiune cu portul, aplicarea tarifelor locale la serviciile de transport feroviar, ajustarea legislaţiei cu privire la transportul maritim-fluvial etc.", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei.

Ministrul Sergiu Railean a declarat că acţiunile grupului de lucru pentru monitorizarea procesului de implementare a Acordului de investiţii vor impulsiona dezvoltarea portului şi a infrastructurii din raza acestuia, ceea ce va creşte valoarea investiţiilor în regiune.

Actualmente, în Portul Internaţional sunt înregistraţi 51 rezidenţi. Valoarea totală a investiţiilor în port pe întreaga perioadă de activitate a acestuia, conform situaţiei din 30 iunie curent, a constituit $74,2 mil.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării