main logo
533

Fiscul prezintă date privind contractele de chirie și arendă

În primele trei luni ale anului curent, colaboratorii fiscali au înregistrat 3.135 de contracte de dare în locațiune/chirie/arendă.

Fiscul prezintă date privind contractele de chirie și arendă

În același timp, în perioada ianuarie - martie 2019 au fost identificați 1.514 de proprietari care transmit în chirie bunuri imobile, în privința acestora fiind demarate acțiuni de conformare, informează Știri.md.

Potrivit unui comunicat emis de Serviciului Fiscal de Stat (SFS), inspectorii fiscali au efectuat controale de specialitate la 150 persoane fizice care oferă în locațiune bunuri imobile, la buget  fiind calculate suplimentar plăți de bază în sumă de peste 126.400 de lei, penalități de 5.500 de lei și amenzi de 27.100 de lei.

Serviciul Fiscal de Stat recomandă persoanelor care oferă în chirie bunuri imobiliare să se conformeze legislației fiscale și să achite impozitul în mărime de 7% din veniturile obținute. 

Cetățenii care dau în chirie bunuri imobiliare sunt obligați să înregistreze contractele de locațiune în termen de trei zile de la data încheierii la subdiviziunea structurală a Serviciului Fiscal de Stat (Direcția Deservire Fiscală), în raza căreia își au domiciliul de bază. 

Persoanele fizice care nu își vor onora obligațiile corespunzătoare, riscă amenzi și sancțiuni, în conformitate cu prevederile Codului Fiscal. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării