main logo
642

FinComBank scoate la vânzare peste 475.000 de acțiuni

FinComBank scoate la vânzare, începând cu 9 august, un pachet de 475.478 acţiuni cu valoarea nominală de 100 lei la preţul iniţial de 260,66 lei per acţiune.

FinComBank scoate la vânzare peste 475.000 de acțiuniFoto: infotag.md

Licitaţia se va desfăşura în perioada 23 octombrie - 5 noiembrie la Bursa de Valori a Moldovei, transmite Știri.md.

După cum a informat anterior Infotag, noile acţiuni au fost emise după ce Comisia Naţională a Pieţei Financiare a decis pe 29 iulie să excludă din Registrul de stat al valorilor mobiliare 475 478 acţiuni simple ordinare ale FinComBank, cea mai mare parte a acestora aparţinând familiei lui Oleg Voronin.

În ianuarie, Comitetul executiv al BNM a blocat acest pachet de acţiuni (36,15%) al unui grup de acţionari FinComBank, stabilind că aceştia au achiziţionat şi posedă o deţinere calificată (cotă substanţială) în capitalul social al băncii fără permisiunea prealabilă scrisă a BNM. 

Comitetul a constatat că acţionarii au acţionat concentrat şi, astfel, au fost încălcate prevederile Legii privind activitatea băncilor. Acţionarii urmau să înstrăineze în termen de şase luni acţiunile deţinute în capitalul social al băncii, însă acest lucru nu s-a întâmplat, astfel că acţiunile au fost anulate.

Noile acţiuni, scoase la vânzare, pot fi achiziţionate de un cumpărător sau de un grup de persoane care au primit permisiunea prealabilă în acest sens a BNM.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării