main logo
409

Filip: Domeniul agricol, important pentru Guvern

Domeniul agricol este unul important pentru Guvernul Republicii Moldova. Declaraţia a fost făcută de premierul Pavel Filip, în cadrul ceremoniei de transmitere a unui lot de tractoare donat pentru ţara noastră de către Guvernul Japoniei.

Filip: Domeniul agricol, important pentru GuvernFilip: Domeniul agricol, important pentru Guvern.

„Participăm astăzi la un eveniment important pentru agricultura noastră. Acest proiect e un exemplu de consecvenţă şi viabilitate, proiect lansat în 1999. Acest lucru ne vorbeşte despre nişte elemente importante cum ar fi atitudinea Guvernului japonez faţă de Moldova dincolo de faptul că s-au perindat guverne, aici, la Chişinău, atitudinea nu s-a schimbat. Noi simţim acest suport pentru că el este orientat către agricultori şi nu către Guverul Republicii Moldova. Le mulţumesc celor implicaţi în acest proiect. Vorbim de 4.000 de producători agricoli care şi-au putut cumpăra în cadrul acestui proiect tehnica necesară în condiţii avantajoase. Acest proiect a creat premise pentru ca oamenii să lucreze acasă, au fost create peste 30.000 de locuri de muncă. Domeniul agricol este unul important pentru Guvern. Am făcut şi vom face şi în continuare eforturi pentru a asigura creşterea şi dezvoltarea economică a Republicii Moldova", a menţionat premierul Filip.

Totodată, şeful Cabinetului de miniştri a precizat că ajutorul şi posibilitatea pe care o oferă Guvernul Japoniei ţării noastre trebuie utilizate din plin, scrie publika.md.

„Agricultura, care astăzi constituie 12 la sută din PIB-ul brut al ţării noastre nu poate rămâne fără atenţie. Ştiu că ar fi bine să beneficiaţi de subvenţii mai solide, dar în această perioadă am reuşit cel puţin să stingem datoriile şi să mărim fondul de subvenţionare. Nu putem în epoca informaţională doar să spunem că am arat şi semănat, avem nevoie şi de o schimbare în agricultură şi vom face agricultură performantă atunci când vom utiliza tehnică modernă, când vom veni cu tehnologii noi", a subliniat Pavel Filip.

De asemenea, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Liviu Volconovici, a mulţumit Guvernului Japoniei pentru ajutorul oferit agricultorilor din ţara noastră.

„Astăzi este o sărbătoare şi vreau să mulţumesc poporului japonez pentru suportul acordat în cadrul proiectului. Este o tehnică performanată. Aproape jumătate din terenurile Moldovei sunt prelucrate de aceste tractoare", a conchis Liviu Volconovici.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării