main logo
666

Filip: Creșterea de 100% a PIB-ului nu ar îmbunătăți calitatea vieții

Pentru îmbunătăţirea esenţială a calităţi vieţii în Moldova, nu ne-ar ajunge nici măcar o creştere de 100% a PIB-ului.

Filip: Creșterea de 100% a PIB-ului nu ar îmbunătăți calitatea vieții

Potrivit agenţiei Infotag, această opinie a fost exprimată vineri, în cadrul unei prelegeri la Academia de Studii Economice (ASEM), prim-ministrul Pavel Filip.

Potrivit lui, "s-ar putea părea că o creştere economică de 4,5% (în 2017 - "I."). înseamnă mult, dar aceasta trebuie comparată cu PIB-ul total".

"Odată mi s-a întâmplat să iau cunoştinţă de un studiu care analiza problema cauzelor bogăţiei şi sărăciei în diferite ţări. Acolo erau prezentate multe analize, potrivit cărora, nu contează cât de mare sau mică este ţara, pentru că există ţări sărace mari şi ţări mici, dar bogate. Aceeaşi situaţie este şi cu resursele naturale. Concluzia este că ţările bogate sunt cele unde funcţionează supremaţia legii şi unde este mai puţină corupţie. Aceasta este piatra de temelie pentru o ţară care pretinde la titlul de "dezvoltată" ", a spus Filip.

El a menţionat că, după stabilirea supremaţiei legii şi învingerii corupţiei, "fiecare ţară trebuie să aleagă un model de dezvoltare economică, de care să se conducă în viitor".

Filip consideră că prioritară pentru Moldova trebuie să fie industria tehnologiei informaţiei (IT), în acest sens fiind elaborată o bază legislativă pentru deschiderea parcurilor IT.

"De la intrarea în vigoare a acestei legi, la începutul anului 2018, numărul rezidenţilor parcului IT a depăşit 170. Sunt sigur că vom prinde "peştele cel mare", deoarece există o mulţime de companii interesate să adere la parcul IT", a spus el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării