main logo
683

Filip a semnat: Vom aduce autobuze din Belarus

Republica Moldova a semnat cu Belarus un contract de achiziție a autobuzelor pentru reînnoirea parcului de autobuze din Chișinău.

Filip a semnat: Vom aduce autobuze din BelarusR. Moldova a semnat cu Belarus un contract de achiziție a autobuzelor.

Anunțul a fost făcut de către premierul Pavel Filip într-o conferință cu președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, care se află într-o vizită la Chișinău.

Filip a spus că rezultatul colaborării dintre cele două țări se văd pe străzile Chișinăului referindu-se la troleibuzele belaruse asamblate la Chișinău, scrie deschide.md.

„A fost semnat contractul de achiziționare a autobuzelor din Belarus. După troleibuze asamblate la Chișinău, vom avea și autobuze asamblate în R. Moldova”, a spus Filip.

Premierul a subliniat că autobuzele belaruse asamblate la Chișinău ar putea fi ulterior vândute pe piața Uniunii Europene în baza Acordului de liber schimb, beneficiind astfel de scutirea taxelor vamale.

Filip a apreciat colaborarea moldo-belaruse în special cea din domeniul agriculturii.

Prim-ministrul a anunțat că R. Moldova ar putea achiziționa un complex belarus de producere a laptelui, care ar putea funcționa în localitatea Maximovca din apropierea Chișinăului.

„Un proiect model, care va fi dus până la capăt”, a spus Filip  

Totodată, Filip a discutat cu Lukașenko despre deschiderea unei linii de producere a medicamentelor belaruse în R. Moldova.

La rândul său Lukașenko a spus că Minskul este gata să susțină R. Moldova în toate sectoarele.

Oficialul belarus a spus că este gata să construiască o uzină de tractoare în R. Moldova analogică celei din Belarus, pentru ca acest tip de tehnică să fie accesibil ca preț pentru agricultorii autohtoni.

Lukașenko a spus că Minskul ar putea lua moldoveni pentru a-i instrui ingineri în domeniul industriei constructoare de mașini.

Șeful de la Minsk a mai că statul său are nevoie de produsele moldovenești și intenționează să dezvolte colaborarea privind comerțul cu țara noastră.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării