562
0
Femeile care doresc să-și dezvolte o afacere în țară pot obține granturi
562
0

Femeile care doresc să-și dezvolte afacerea pot obține granturi în valoare de până la 165.000 de lei.

Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a lansat cel de-al patrulea apel de proiecte în cadrul Componentei II a Programului-pilot „Femei în afaceri" (PFA), transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

Potrivit ODIMM, la concurs pot participa femeile care gestionează o întreprindere ce a fost creată în ultimele 24 de luni, în special în zonele rurale. Dosarele pot fi depuse online, până la data de 20 septembrie.

Câștigătoarele celui de-al patrulea apel vor beneficia de un grant nerambursabil în valoare de până la 165 de mii de lei, bani oferiți din bugetul de stat și din partea Uniunii Europene. 

Din suma totală, 110 mii lei sunt direcționați pentru investiții în achiziționarea echipamentelor și software, iar restul de 55 mii lei pentru servicii de dezvoltare a afacerii: cercetare, instruire și promovare.

Până acum, 282 de proiecte investiționale au beneficiat de finanțare nerambursabilă în cadrul celor trei apeluri ale programului. 

Programul-pilot „Femei în Afaceri” a fost lansat în toamna anului 2016 și are o durată de implementare de trei ani. 

Inițiativa are ca obiectiv promovarea abilității economice și sociale din zonele rurale prin reducerea inegalității de gen, prin creșterea și dezvoltarea afacerilor, schimbarea percepției inovaționale, sporirea accesului la resurse, servicii și tehnologii moderne.

Citește și
article image
Usatîi: Moldova nu se poate schimba fără proiecte. Eu voi...
4
212
article image
Migranții moldoveni pot primi granturi pentru a realiza...
0
202
article image
A fost lansat un nou program de granturi pentru diasporă
0
105
article image
Guvernul va acorda granturi pentru studii superioare de...
0
218