main logo
2327

FEE Nord cere majorarea tarifelor cu 50%: Solicitarea, depusă la ANRE

FEE Nord, distribuitorul energiei electrice pentru nordul Moldovei, a cerut majorarea tarifelor cu 50%.

FEE Nord cere majorarea tarifelor cu 50%: Solicitarea, depusă la ANRE

O solicitare în acest sens a fost expediată Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, transmite Știri.md.

"Calculele prețurilor reglementate au fost efectuate în vederea acoperirii costurilor și cheltuielilor reale, în conformitate cu Metodologia de calculare, aprobare și aplicare a prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice de către furnizorul de ultimă opțiune și furnizorul serviciului universal", menționează FEE Nord.

Totodată, Furnizarea Energiei Electrice Nord precizează în solicitare că prețurile și cheltuielile solicitate spre aprobare au fost determinate de:

1. Volum de energie electrică prognozat și costul energiei electrice reieșind din contractele existente încheiate cu producătorii/furnizorii de energie electrică și evoluția prețului de tranzacționare a energiei electrice. 

2. Cheltuielile suportate de furnizor pentru achitarea serviciului de transport și distribuție a energiei electrice, conform tarifului existent.

3. Costurile și cheltuielile strict necesare pentru desfășurarea activității reglementate de furnizare a energiei electrice actualizate reieșind din indicele prețurilor de consum din Republica Moldova, indicele de modificare a numărului locurilor de consum ale consumatorilor finali deserviți și indicele prețurilor de consum al SUA.

4. Devierile tarifare formate în anul 2021.

Menționăm că, în prezent, consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de joasă tensiune (0,4kV) achită 2,04 lei/ kWh, iar dacă ANRE va aproba solicitarea FEE Nord, atunci vor achita 3,06 lei/ kWh.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării