main logo
10910

Facturi fără compensații pentru noiembrie: Un deputat explică situația

Cetățenii au început să primească facturile pentru noiembrie, însă fără compensații. În context, președintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, deputat al fracțiunii PAS, Dan Perciun, a explicat situația.

Facturi fără compensații pentru noiembrie: Un deputat explică situațiaIPN

Potrivit parlamentarului, ar fi vorba de felul în care furnizorii ce generează facturi gestionează situația, transmite Știri.md.

„Având în vedere că Premier Energy facturează în fiecare zi cetățenii, nu au o zi stabilă a lunii când emit facturile, în facturile celor care deja le primesc astăzi compensațiile încă n-o să figureze pentru luna noiembrie, dar zilele respective din luna noiembrie vor fi incluse în factură, o să genereze un sold, și acel sold va fi mutat pentru următoarea lună, deci cetățenii să nu-și facă griji dacă primesc deja facturi, în special de la premier Energy și FEE-Nord, unde nu sunt compensații pentru luna noiembrie pentru că așa lucrează acești operatori, facturează permanent. Moldovagaz are perioade de facturare, ceea ce permite un pic altfel gestionarea situației”, a declarat Perciun. 

Amintim că 24 noiembrie a fost ultima zi în care persoanele s-au putut înregistra pe platforma compenastii.gov.md pentru a beneficia de compensații pentru luna noiembrie. Din 25 noiembrie a început atribuirea automată a categoriilor de vulnerabilitate.

Până pe 23 noiembrie s-au înregistrat circa 700 de mii de cereri.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării