main logo
1371

Fabrica de sticlă, dar și alte întreprinderi, scoase la privatizare

Agenția Proprietății Publice (APP) anunță organizarea în iulie 2019 a unei runde de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat, în cadrul căreia sunt expuse active de câteva sute de milioane de lei.

Fabrica de sticlă, dar și alte întreprinderi, scoase la privatizare

Astfel la concursul comercial de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat sunt scoase şase întreprinderi de stat cu preţ total de vânzare de peste 300 de milioane de lei, transmite Știri.md cu referire la mold-street.com.

Fabrica de Sticlă din Chişinău din nou scoasă la vânzare

Cel mai mare preţ este cerut pentru Fabrica de Sticlă din Chişinău - aproape 232 milioane de lei. Anterior fabrica a mai fost scoasă la privatizare, dar nu s-au găsit cumpărători.

De notat că anul trecut întreprinderea a reuşit să obţină venituri de 302,74 milioane lei, de două ori şi ceva mai mult faţă de 2017, şi în plus a obţinut un profit de 12,6 milioane lei, în timp ce în 2017 avea pierderi de circa 20 milioane lei.

Urmează Sanatoriul „Moldova” din Truskaveţ, Ucraina - 25,5 milioane lei, Hotelul Zarea - 24,4 milioane lei şi Combinatul Republican de Instruire Auto - peste 20 de milioane lei. 

Potrivit APP, ofertele pentru participare la concurs se primesc nu mai târziu de 18 iulie 2019.

Totodată la licitaţie cu "strigare", sunt expuse 19 complexe patrimoniale unice, inclusiv trei întreprinderi de stat. Valoarea totală a acestora este de peste 35 milioane de lei.

Cel mai valoros este un bloc de producţie cu 4 etaje de pe strada Iurii Gagarin 10 din Chişinău (în apropiere de gara feroviară) care a fost evaluat la circa 9,6 milioane de lei. Printre bunurile vândute se numără patru baze de odihnă din Ucraina şi una din Moldova, dar şi două cinematografe.

La licitaţia "cu reducere" sunt scoase la mezat şase complexe patrimoniale cu un preţ de pornire de circa 1,7 milioane de lei.

Alte cinci active ale statului (cote din capitalul unor societăţi pe acţiuni) vor fi vândute la licitaţii „cu strigare” pe piaţa reglementată (Bursa de Valori), în perioada 15 - 19 iulie 2019.

Cota de 94% de la Uzina de maşini de salubritate din Făleşti este scoasă la vânzare la un preţ de circa 4,4 milioane lei, de trei ori şi ceva mai puţin decât preţul nominal, în timp ce cota de aproape 93% de la Institutul de cercetări ştiinţifice „Rif-Acvaaparat” din Bălţi la un preţ de 16 milioane de lei, de 9 ori mai mare decât preţul nominal.

De notat că majoritatea activelor au mai fost scoase la privatizare şi în trecut.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării