29 iulie, 16:49
256
0
Fabrică de producere a materialelor termoizolante, construită în Moldova
29 iulie, 16:49
256
0

Facilitățile fiscale de care pot beneficia investitorii în cadrul Zonelor Economice Libere, Parcurilor Industriale și celor 16 platforme industriale multifuncționale au fost discutate în cadrul unei întrevederi dintre ministrul Economiei, Sergiu Railean, și reprezentanții companiei Penoplex din Federația Rusă.

Foto: mei.gov.md

Astfel, Railean a menționat că una dintre principalele priorități ale Guvernului este atragerea investițiilor străine şi crearea unui climat de afaceri atractiv pentru investitori, transmite Știri.md

„Investițiile străine au o importanță strategică pentru dezvoltarea economiei și deschiderea noilor locuri de muncă, în special, în perioada de post criză pandemică și relansare economică. Vă încurajăm să participați la tenderele aferente proiectelor de infrastructură ce au loc în țara noastră și în activitatea zonelor economice libere, a parcurilor industriale”, a precizat ministrul.

La rândul său, antreprenorul a menționat că a analizat oportunitățile investiționale, pe care le oferă țara noastră și astfel și-a manifestat intenția de a construi o fabrică de producere a materialelor de construcții și finisaje decorative pe bază de polimeri în R. Moldova. 

„Construcția noii fabrici în Republica Moldova urmează a fi realizată în decursul anului 2021. Pentru început ne-am propus să creăm 120 de locuri de muncă, majoritatea procesului de producere fiind automatizat cu echipament performant italian sau german. Pentru 30 de ingineri vom oferi instruire, ceilalți angajați nu au nevoie de pregătire specializată”, a spus Iurii Chataev, director general adjunct al companiei Penoplex.

Compania Penoplex ocupă o poziție de lider pe piața rusă a materialelor termoizolante din spumă de polistiren extrudat (XPS) și este unul dintre cei mai mari producători de pe piața termoizolației din Federația Rusă.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter