main logo
905

Experții prognozează o nouă creștere a tarifelor la gaze și electricitate

"În aprilie, cetăţenii Moldovei se vor confrunta cu o nouă creştere a tarifelor, de data aceasta la energie electrică", a spus expertul în energie Sergiu Tofilat.

Experții anunță o nouă creștere a tarifelor la gaze și electricitateFoto: știri.md

După cum transmite Infotag, el a comentat, joi seara, la TV8 că "iarna aceasta va fi dificilă pentru Moldova sub aspectul creşterii semnificative a tarifelor la energie", transmite Știri.md.

Un alt expert, Victor Parlicov, care a condus anterior Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), nu exclude ca tariful la gaze naturale să fie majorat din nou în viitorul foarte apropiat.

"Ar trebui să ne aşteptăm la ajustarea tarifelor la gaze mai aproape de sfârşitul lunii ianuarie. Ianuarie şi februarie sunt lunile cu cel mai mare consum de gaze, respectiv, până la sfârşitul lunii ianuarie va fi clar care va fi costul estimat al achiziţiei de gaze naturale de către Moldova pe care ne-am putea baza la ajustarea noilor tarife", a spus el.

Potrivit acestuia, chiar dacă luăm ca etalon preţul mediu de achiziţie anual, putem vorbi despre creşterea tarifului cu 10-15%.

"Nu cred că tariful va ajunge la 15 lei pe metrul cub de gaze, este realist să ne oprim la un tarif de, să zicem, 12,5 lei", spune Parlicov.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării