main logo
557

Experții japonezi vor să digitalizeze Biblioteca Națională

O echipă de experți ai Agenției Japoneze de Cooperare Internațională (JICA) se află într-o vizită de lucru în R. Moldova pentru a analiza necesitățile implementării unui proiect de îmbunătățire a echipamentului de digitalizare al Bibliotecii Naționale.

Experții japonezi vor să digitalizeze Biblioteca Națională

În contextul vizitei, ministra educației, culturii și cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a avut o întrevedere cu ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, și experții JICA, transmite Știri.md cu referire la Ipn.md.

Masanobu Yoshii a exprimat disponibilitatea părții nipone pentru aprofundarea cooperării bilaterale, astfel încât cetățenii moldoveni să beneficieze de programele și proiectele susținute de către partenerii japonezi. Totodată, a vorbit despre succesul proiectelor „Kusanone”, care au contribuit la ameliorarea infrastructurii și condițiilor de învățământ din școli și grădinițe.

Liliana Nicolaescu-Onofrei a mulțumit partenerilor japonezi pentru sprijinul și investiția în domeniul culturii, exprimându-și încrederea în continuitatea colaborării productive, care se va materializa în proiecte și inițiative comune.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării