main logo
424

Experți: Doi din trei euro câștigați din exporturile moldovenești provin din UE

La patru ani de la implementarea acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, experții vin cu date statistice îmbucurătoare.

Experți: Doi din trei euro câștigați din exporturi provin din UE

De exemplu, doi din trei euro câștigați din exporturile moldovenești provin din Uniunea Europeană, ceea ce reprezintă o creștere de aproximativ 367 de milioane de euro la capitolul exporturi, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Potrivit datelor statistice, în anul 2014, ultimul an de până la începerea funcționării Acordului, exporturile de mărfuri moldovenești în țările Uniunii Europene erau de 1,2 miliarde de dolari, în timp ce importurile valorau în jur de 2,5 miliarde. 

Anul trecut însă exporturile moldovenești în UE au crescut, constituind peste 1,5 miliarde de dolari, iar importurile – 2,3 miliarde. Potrivit unei analize realizate de Expert Grup, după 4 ani, Uniunea Europeană a devenit cel mai important partener comercial pentru producătorii moldoveni. 

Doi din trei euro câștigați din exporturile moldovenești provin acum din UE, ceea ce reprezintă o creștere netă de aproximativ 367 de milioane de euro în exporturi. 

Această creștere a dus la crearea a cel puțin 15 mii de noi locuri de muncă în Republica Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării