main logo
205

Experți din România vor oferi Moldovei expertiză în domeniul finanțării europene

Experți din România vor oferi Moldovei expertiză în domeniul finanțării europene. După cum relatează Infotag, acest lucru a fost anunțat de secretarul de stat adjunct al Ministerului român al Investițiilor și Proiectelor Europene, Răzvan Popescu.

Experții români vor oferi Moldovei expertiză în domeniul finanțării UEFoto: Imagine simbol

Potrivit oficialului, în acest scop, cinci experți experimentați din România vor veni la Chișinău în luna noiembrie pentru a-și împărtăși experiența cu colegii moldoveni, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

„România rămâne un partener de încredere pentru Republica Moldova, oferind sprijin atât la nivel instituțional, cât și prin proiecte comune, pentru a contribui la atingerea obiectivelor stabilite. Integrarea europeană este singura opțiune capabilă să ofere cetățenilor moldoveni prosperitate, stabilitate și securitate. 

Angajamentul României de a oferi sprijin concret Republicii Moldova în procesul de integrare europeană, pe baza unui parteneriat strategic bilateral, rămâne unul dintre cele mai importante obiective de politică externă ale României”, a declarat Popescu.

Popescu a precizat că, în acest scop, este prevăzută semnarea unei declarații comune, care va pune bazele unei cooperări aprofundate în practica europeană, în beneficiul ambelor țări.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării