main logo
1075

Expert: Nu este exclus că prețul produselor petroliere va crește

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a majorat astăzi marja de comercializare angro și cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat pentru a preîntâmpina, potrivit instituției, penuria de produse petroliere pe piață.

Expert: Nu este exclus că prețul produselor petroliere va creșteFoto: știri.md

Reprezentanții companiilor susțin, însă, că și după această majorare vor lucra în pierdere, transmite Știri.md cu referire la radiochisinau.md.

Experții cred că prețurile la carburanți ar urma să crească din nou.

Expertul în energetică Ion Muntean a declarat pentru Radio Chișinău că, în urma modificărilor de astăzi, prețurile la carburanți vor crește din nou.

„Majorarea ar trebui să fie în proporție de aproximativ 3% în urma schimbării metodologiei, iar dacă și cotațiile internaționale vor crește, nu este exclus că prețul produselor petroliere va crește în timpul apropiat cu aproximativ 50 de bani.”

Amintim că, de la 1 iulie, ANRE stabilește din nou prețurile plafon la carburanți, după o pauză de peste doi ani. Noua metodologie a început să fie aplicată în urma unor modificări legislative adoptate de Parlament în luna aprilie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării