836
1
Ex-ministru, despre o decizie a Guvernului: Creați o gaură pentru 3 ani
836
1

Fostul ministru al Economiei, Valeriu Lazăr, critică dur decizia Guvernului Sandu de a prelungi patentele de întreprinzător până la finele anului 2022.

Foto: europalibera.org

Acesta susține că patentele crează o gaură enormă în buget și acuză guvernarea că a luat o decizie politică când a anunțat că prelungește valabilitatea patentelor. Subiectul a fost discutat la un club al presei economice, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

„Cea mai mare gaură pentru buget este sistemul de patentă. Creați o gaură pentru trei ani înainte. Ai un sistem închis pe care nu îl poți controla… Cineva a făcut campanie electorală”, a declarat Valeriu Lazăr.

Ministra Finanțelor Natalia Gavriliță a recunoscut că decizia de a prelungi patentele a fost luată ca urmare a promisiunilor pe care le-au făcut partidele aflate la guvernare în campania electorală.

„Eu înțeleg costurile administrării fiscale. Dar noi suntem un Guvern care am făcut anumite promisiuni electorale pe care trebuie să le respectăm. Propunerile pe patentă au fost mult mai largi. Prelungirea termenului a fost doar un compromis. Partidul din care fac parte, Partidul Acțiune și Solidaritate a făcut promisiuni electorale. Maia Sandu când a mers în diferite localități în perioada campaniei electorale a văzut femei necăjite care vindeau hârtie igienică sau alte lucruri mici ca să supraviețuiască și lucrau în bază de patente și ele niciodată nu vor trece la întreprinderi individuale”, a explicat Gavriliță.

„Foarte diplomatic răspuns”, a ironizat Valeriu Lazăr.

Amintim că Guvernul condus de Maia Sandu a dat aviz pozitiv inițiativei legislative care prevede extinderea termenului de activitate în bază de patentă până la 31 decembrie 2022. Guvernul Filip intenționa să anuleze patentele începând cu 1 ianuarie 2020.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter