main logo
1288

Energocom a semnat contractul cu MGRES pentru livrarea energiei

Compania „Energocom” și centrala termoelectrică de la Dnestrovsk (stânga Nistrului) s-au înțeles în privința prelungirii cu o lună (1 ianuarie – 31 ianuarie 2023) a contractului de livrare a energiei electrice pentru consumatorii de pe malul drept al Nistrului. Anunțul a fost făcut astăzi de către așa-zisul minister al dezvoltării economice de la Tiraspol.

Energocom a semnat contractul cu MGRES pentru livrarea energiei

Așa-zisul Minister al Dezvoltării Economice din regiunea transnistreană a subliniat că stânga Nistrului „va primi gaze naturale furnizate de Gazprom în valoare de 5,7 milioane m³ pe zi, ca în decembrie. La rândul său, MGRES își asumă obligații de furnizare a energiei electrice pentru a satisface nevoile Moldovei, tot la nivelul indicatorilor medii zilnici ai lunii precedente. Costul energiei electrice este economisit”, transmite Știri.md cu referire la Replicamedia.md.

„Astfel, locuitorii din Transnistria, instituțiile sociale și întreprinderile din industria alimentară vor fi asigurate cu gaz în luna ianuarie. Vom implementa măsuri menite să asigure funcționarea la maximum a complexului industrial”, susține așa-zisul Minister al Dezvoltării Economice de la Tiraspol, în cadrul unei postări pe Telegram.

Amintim că, în urma unui acord cu autoritățile autoproclamate de la Tiraspol din 3 decembrie, Chișinăul a decis să cedeze malului stâng întregul volum de gaze naturale procurat de la Gazprom în schimbul unui preț mai mic la energie electrică. Moldovagaz va livra 5,7 milioane m3 de gaz pe zi malului stâng, inclusiv MGRES, iar CSE și ANRE urmează să decidă referitor la reducerea tarifului la energia electrică. Cetățenii vor plăti mai puțin pentru electricitate”, a anunțat Andrei Spînu.

Potrivit vicepremierului pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, dacă autoritățile de la Chișinău nu făceau compromisuri pentru Tiraspol pentru soluționarea crizei energetice, războiul din Ucraina risca să se extindă şi în Republica Moldova.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării