main logo
546

Embargoul rusesc: Moldova este pregătită să creeze un grup de lucru

Moldova este pregătită să creeze un grup de lucru cu implicarea experților naționali și cu cei din Federația Rusă, pentru a desfășura o investigație bazată pe dovezi asupra faptelor de depistare a dăunătorilor de carantină în produsele vegetale din Republica Moldova.

Embargoul rusesc: Moldova este pregătită să creeze un grup de lucruFoto: Radio Chișinău

Surse din cadrul Serviciului de presă al Ministerului Agriculturii au relatat pentru agenția Infotag că despre acest lucru a declarat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, la întrevederea din ajun cu ambasadorul Rusiei la Chişinău, Oleg Vasnețov, transmite Știri.md.

"Autoritățile moldovenești se străduiesc mereu să asigure produse de înaltă calitate şi să protejeze atât consumatorii locali, cât şi cei străini, împotriva riscurilor asociate lanțului alimentar", a subliniat ministrul.

El a sugerat că "pentru a evita incertitudinile și pentru a consolida încrederea în sistemul de securitate alimentară al Republicii Moldova, experții din cele două țări ar trebui să viziteze depozitele, să colecteze date, să identifice riscurile existente și să le elimine".

Oleg Vasnețov a declarat că mizează "pe corectitudine în relațiile profesionale dintre producători şi consumatori şi că va depune efortul necesar pentru accelerarea procesului de cercetare a circumstanțelor, de stabilire a unor runde de discuții cu instituțiile responsabile din Federația Rusă, inclusiv de organizare a unor vizite dacă vor fi necesare".

După cum a informat agenția INFOTAG anterior, Rosselhoznadzor a impus un embargo asupra importului de produse vegetale moldovenești din 15 august sub pretextul unor cazuri mai frecvente de depistare a obiectelor de carantină în acestea.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării