main logo
990

Ediția de primăvară a expoziției Moldagrotech revine la Chișinău

După o pauză de trei, expoziția „Moldagrotech” revine la Moldexpo cu o ediție de primăvară. Peste 120 de participanți din opt țări își expun tehnica agricolă, materialul semincer, mijloace de protecție a plantelor, în perioada 16-19 martie.

Ediția de primăvară a expoziției Moldagrotech revine la ChișinăuFoto: IPN

În centrul pavilionului va fi amenajată o zonă cu sol natural și plante vii, sub genericul „Grow in Moldova” (Cultivat în Moldova). Expoziția este însoțită și de Târgul tradițional al puieților și materialului săditor, transmite Știri.md, cu referire la IPN.

Vasile Șarban, secretar de stat la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, a afirmat că agricultura nu poate fi dezvoltată decât prin tehnologiile moderne și echipamentele performante. „Această expoziție este destinată producătorului agricol din Republica Moldova, furnizorilor de inputuri, de tehnică, dar și Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Guvernului Republicii Moldova, unde putem să promovăm acele politici, posibilități de dezvoltare a agriculturii. Noi ne dorim mult ca acest eveniment să poată reuni producătorul agricol, furnizorul și prin sensul cooperării acestora”, a spus secretarul de stat.

Oferta ediției actuale cuprinde diverse modele de mașini și echipamente agricole, tehnologii moderne, inclusiv de digitalizare, creștere intensivă a culturilor. Agricultorii va găsi la expoziție tehnologii de ultimă generație în toate domeniile: irigare și alimentare cu apă, ameliorarea solului, automatizarea zootehniei, precum și echipamente pentru sere, de ambalare, pentru transportare, stocare și multe altele.

Printre multiplele oportunități oferite de expoziție este și cea de școlarizare în agricultură – programul de afaceri al expoziției „Moldagrotechˮ seminare, mese rotunde, prezentări de mașini agricole performante care vor avea loc în toate cele patru zile de expoziție. Oameni de știință, specialiști, experți din domenii legate de agricultură vor discuta aspecte ce țin de valorificarea investițiilor, finanțarea sectorului (inclusiv pentru instalațiile fotovoltaice), utilizarea panourilor solare, tehnologii moderne de creștere a animalelor și sanitar-veterinare de combatere și profilaxie a bolilor la animale.

În sprijinul tinerilor specialiști din ingineria agricolă, la expoziția se va desfășura conferința „Agrogenerațiaˮ unde cei mai buni studenți ai Universității Tehnice din Moldova vor prezenta rapoarte tematice privind tendințele actuale din domeniu.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării