main logo
571

Dumitru Alaiba: Obiectivul Guvernului este de a edifica o economie corectă

Sarcina autorităţilor este de a edifica o economie liberă, deschisă şi corectă, a declarat ministrul economiei, Dumitru Alaiba, vorbind, luni, în deschiderea conferinţei ESG, organizată de AmCham Moldova, în comun cu Banca europeană pentru reconstrucţie şi dezvoltare (BERD) şi alţi parteneri.

Alaiba: Obiectivul Guvernului este de a edifica o economie corectă

Ministrul a subliniat că principiul corectitudinii pe care autorităţile doresc să-l transpună în fapt se referă la mediul de afaceri, la jucătorii din economie, parteneriatele public-privat, consumatori şi angajaţi, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

El a recunoscut că economia moldovenească rămâne în urma tendinţelor moderne din multe puncte de vedere, dar că sarcina autorităţilor este "să se mişte cât mai repede", întrucât Moldova nu are timp.

"Punem bazele viitorului, pentru deceniile viitoare. De aceea este atât de important pentru noi. Până la urmă, politicile pe care le implementăm astăzi vor avea efect abia după ceva timp", a spus ministrul.

El consideră că Moldova este "condamnată" să aibă "cea mai verde economie" din regiune, întrucât singurul lucru care poate oferi un avantaj economiei moldoveneşti este eficienţa.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării