main logo
1706

Dumitru Alaiba: Investițiile de azi sunt creșterea economică de mâine

Încă un semn bun pentru recuperarea economică. Ministrul Dezvoltării Economice şi Digitalizării, Dumitru Alaiba, susține că, în ianuarie-iunie 2024, companiile moldovenești au contractat cu 9,9% mai multe credite noi decât în aceeași perioadă a anului 2023.

Dumitru Alaiba: Investițiile de azi sunt creșterea economică de mâineImagine simbol

„Când antreprenorii își fac planuri de viitor investind, e un semn bun pentru economie. Asta înseamnă că ei cred că mâine va fi bine. Când antreprenorul nu crede în ziua de mâine, acesta nu va investi în dezvoltare și va aștepta, amânând deciziile de a investi”, scrie Alaiba pe Facebook, transmite Știri.md.

Totodată, ministrul afirmă că politica monetară a BNM, combinată cu eforturile Guvernului de a oferi acces la finanțe accesibile pentru antreprenori, dă rezultate. 

„Programul „373”, care oferă resurse investiționale ieftine, impozitul pe venit zero la profitul reținut și multe altele au contribuit la rezultate bune. Investițiile de azi sunt creșterea economică de mâine, dezvoltare și salarii bune pentru oameni. Mai avem mult, foarte mult de lucru, dar mesajul antreprenorilor este unul pozitiv”, comunică ministrul Dezvoltării Economice şi Digitalizării, Dumitru Alaiba.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării