main logo
1397

Drumul de ocolire a orașului Sângerei este finalizat la 46%: Data limită

Reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) au avut o întrevedere cu antreprenorul ONUR Taahut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S. și au discutat despre reabilitarea drumului de ocolire a orașului Sângerei.

Drumul de ocolire a orașului Sângerei este finalizat la 46%: Data limităFoto: ASD

Precum și despre segmentul Prepelița – Sărătenii Vechi, parte a traseului național R6 Chișinău-Orhei-Bălți, transmite Știri.md.

Potrivit ASD, lucrările de reabilitare a drumului național sunt divizate în două loturi cu o lungime totală de circa 30 km și înregistrează un progres de execuție de 46% pe primul lot și 22% pe al doilea.

În prezent, antreprenorul execută lucrări de construcție a terasamentelor și sistemelor de drenaj, așternere a stratului de uzură, de binder și stratului reciclat, amenajare a acceselor la proprietăți, construcție a trotuarelor, cât și reparație a podurilor.

Contractele încheiate pentru reparația drumului național R6 includ lucrări de reconstrucție a sistemului rutier existent, reabilitare a 10 poduri, construcție a podețelor, consolidare și stabilizare a terasamentului pentru prevenirea alunecărilor de teren în regiunea de ocolire a orașului Sângerei, instalare a 605 indicatoare rutiere și aplicare a marcajului rutier.

Proiectul are o valoare de circa 36 milioane de euro, alocați Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Lucrările ar putea fi finalizate integral până în luna martie a anului 2022.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării