main logo
563

Drumul ce leagă centrul şi nordul ţării, renovat cu 100 milioane de lei

Drumul de acces spre satul Micleşti (Criuleni) şi traseul Peresecina (Orhei)-Hârtopul Mare-Ohrincea (Criuleni) va fi reparat.

Drumul ce leagă centrul şi nordul, renovat cu 100 milioane de lei

Un contract în acest sens a fost semnat astăzi, de Administraţia de Stat a Drumurilor şi o companie de construcţii din R. Moldova, transmite Știri.md.

Lungimea sectorului de drum ce urmează a fi îmbunătățit constituie 18,5 km.

Pentru reparația acestui traseu Banca Mondială a acordat Guvernului Republicii Moldova suport financiar în valoare totală de 99.875.975,9 de lei.

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, reparația Coridorului 11, este de o importanță strategică pentru că asigură legătură dintre centrul și nordul țării.

„Ne-am propus să identificăm și să reparăm toate coridoarele de drumuri locale din țară, pentru a asigura acces cetățenilor către centrele de educație, sănătate și comerț. Cu ajutorul experților am identificat 25 de coridoare și am început îmbunătățirile de la cele mai problematice tronsoane de drum”, a menționat ministrul.

Coridorul 11 începe de la intersecția cu drumul național M2 Chișinău-Orhei-Soroca și se sfârșește la intersecția cu drumul republican R23 (Criuleni-Brăneşti-Ivancea-M2). 

Acesta face legătura dintre mai multe localități, traversând satele: Peresecina, Micleşti, Işnovăţ și Hârtopul Mare. 

Timpul planificat pentru finalizarea lucrărilor este de18 luni, plus 12 luni pentru Perioada de Notificare a Defecţiunilor (perioada de garanţie)”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării