main logo
444

Două documente de stat pentru dezvoltarea apiculturii, aprobate

Programul național de dezvoltare a apiculturii în Republica Moldova pentru anii 2021-2025 și Planul de acțiuni privind implementarea acestuia pentru anii 2021-2022 au fost aprobate.

Două documente de stat pentru dezvoltarea apiculturii, aprobate

Potrivit Guvernului, ministerele, alte autorități administrative centrale și instituțiile publice, în colaborare cu asociațiile de profil, vor asigura, în limitele competențelor atribuite, realizarea prezentei hotărâri și a Planului de acțiuni pentru implementarea Programului național menționat, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Finanțarea acțiunilor prevăzute în actele nominalizate se va efectua de către autoritățile responsabile din contul și în limitele mijloacelor bugetului de stat și din alte surse financiare, conform legislației.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului va prezenta Guvernului anual, până la data de 15 februarie, raportul de realizare a Programului/Planului de acțiuni.

Conform estimărilor Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO), volumul de producere a mierii în Republica Moldova ajunge la peste 4,4 milioane de dolari SUA anual și este pe locul 54 în lume, calculat în baza mediei pentru anii 2009-2013.

Pe parcursul a nouă ani (2011-2019), producerea mierii în Republica Moldova a fost în creștere, cu mici fluctuații, înregistrând valori de la 2,8 la 5,7 mii de tone pe an, conform datelor oficiale.

Cota producerii mierii în producerea agricolă totală în Republica Moldova a atins valoarea de 0,5% în 2016.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării