main logo
919

Dosarul fraudei bancare: Un milion de euro a intrat pe conturile ARBI

Un milion de euro (curca 20.000.000 de lei) a intrat pe conturile trezoreriale ale Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a Centrului Național Anticorupție (CNA).

Dosarul fraudei bancare: Un milion de euro a intrat pe conturile ARBIFoto: Dosar Media/ Imagine simbol

Potrivit CNA, procurorii anticorupție au aplicat sechestru pe acești banii ai căror beneficiar este unul dintre principalii figuranți ai dosarelor cu denumirea generică ”frauda bancară”, transmite Știri.md.

CNA mai menționează că pe întreaga perioadă de investigare a fraudei, în comun cu procurorii, a reușit să identifice zeci de intermediari și beneficiarii efectivi ai bunurilor și să aplice sechestre în valoare de circa 3,4 miliarde de lei. 

Printre obiectele infracționale găsite pe teritoriul Republicii Moldova, precum și în jurisdicții de peste hotare, se numără imobile și autoturisme de lux, aeronave, iahturi, capitaluri sociale, conturi bancare etc.

Actualmente, pe conturile ARBI sunt depuse peste 70 de milioane de lei. 

Acum o lună, ARBI a transferat în beneficiul statului alte 32 de milioane de lei, confiscați în urma unei decizii judecătorești pe cazul contrabandei de 1,6 milioane de euro, depistate de colaboratorii vamali, la finele anului 2020.

Abonează-te gratuit la Știri.md și pe Telegram pentru a nu pierde cele mai importante noutăți: https://t.me/stirimd.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării