main logo
540

Dorin Recean a vorbit cu Asociația Investitorilor din România. Ce teme au abordat

Prim-ministrul Dorin Recean a vorbit despre climatul investițional al Republicii Moldova cu reprezentanții Asociației Investitorilor din România și cu ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu.

Dorin Recean a discutat cu Asociația Investitorilor din România

Principalele subiecte de discuție s-au axat pe crearea condițiilor pentru atragerea investitorilor, înființarea unui fond mix de garantare și relocarea afacerilor de succes din România în Republica Moldova, transmite Știri.md.

Șeful Executivului a enumerat acțiunile care vor fi întreprinse în scurt timp pentru a facilita accesul oamenilor de afaceri străini pe piața Republicii Moldova, dar și despre necesitatea intensificării relațiilor comercial-economice dintre cele două state.

„Apreciez interesul oamenilor de afaceri din România de a investi în Republica Moldova. Avem multe oportunități care trebuie valorificate, inclusiv putem pune la dispoziție platforme de dezvoltare care oferă toate condițiile necesare, cum ar fi Zonele Economice Libere și Parcurile IT. Mai mult, am decis să extindem gama de servicii care vor face parte din parcurile IT, încercăm să reducem la maxim procedurile birocratice și să facem un salt semnificativ în procesul de digitalizare a proceselor”, a subliniat premierul Dorin Recean.

Președintele executiv al AIR, Dan Nuțiu, a declarat că, pe lângă companiile existente în țara noastră, alte câteva societăți de succes din România și-au anunțat disponibilitatea de a investi și de a crea noi locuri de muncă.

„Avem planuri ambițioase de dezvoltare a afacerilor și de creștere a numărului de investitori români care aleg Republica Moldova ca punct de destinație. Ne propunem, de exemplu, să creăm un fond comun de garantare, să dezvoltăm economia regională, să creăm o bursă de produse agricole și să oferim programe de stagiere pentru studenții de aici”, a adăugat Dan Nuțiu.

Asociația Investitorilor din Români în Republica Moldova cuprinde 31 de membri și deține 54% din totalul investițiilor românești, făcute în țara noastră. 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării