main logo
2706

Fermierii, către Recean: Asta-i disperare totală. Noi vrem soluții

Prim-ministrul R. Moldova, Dorin Recean, a ieșit să discute cu fermierii care protestează astăzi în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).

Fermierii, către Recean: Asta-i disperare totală. Noi vrem soluții

Fermierii și-au exprimat, față de oficial, dificultățile cu care se confruntă, transmite Știri.md.

„Noi vrem bani la bugetul de stat pentru toți, pentru profesori. Mama mea e profesoară, vrea și ea salariu bun. Pentru medici, polițiști. Dar de unde, dle prim-ministru? Ceea ce producem vindem sub sinecost. Asta-i disperare! Mecanizatorii n-au venit să stea. Asta-i disperare totală. Noi vrem soluții”, a spus Sergiu Stefanco, fermier din Căușeni. 

La rândul său, Recean a precizat cum intervin autoritățile pentru a rezolva problemele agricultorilor.

„Așa cum ne-am înțeles, capacitatea la AIPA a fost mărită. În aproximativ șase săptămâni, mai mult de 400 de milioane de lei au fost puși la dispoziția agricultorilor, din mijloacele de subsidiere de anul trecut. Zilele astea vor fi aprobate 100 de milioane suplimentare, au fost aprobate modificările la Legea TVA ca să puteți să recuperați încă aproximativ 300 și ceva de milioane”, a spus Recean în fața fermierilor.

Agricultori din mai multe localități din R. Moldova participă marți, 20 iunie, la un protest cu tehnică agricolă organizat în centrul Capitalei. Fermierii cer de la autorități mai multe măsuri de susținere pentru sectorul agricol din țară.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării