main logo
1002

Domeniile în care se oferă cele mai mari salarii în Moldova

Bărbaţii câştigă, în medie, mai mult decât femeile care ocupă aceleaşi funcţii.

Domeniile în care se oferă cele mai mari salarii în Moldova

Astfel, cele mai mari salarii le încasează moldovenii care muncesc în domeniul Informații și Comunicații și Finanțe și Asigurări. Acestea sunt concluziile GenderPulse, după ce a analizat salariile cetățenilor care dețin un loc de muncă, transmite Știri.md cu referire la TV8.

Totodată, în anul 2017 pentru joburile menționate mai sus, în medie pentru o lună, angajații de sex masculin au un salariu de circa 14.000, iar femeile câștigă în jur de 8.000 sau 9.000 lei.

De asemenea, domeniul sănătății și industrie oferă persoanelor de sex feminin circa 5.000 lei, pe când salariul bărbaților ajunge până la 6.000 lei.

Potrivit GenderPulse, în anul 2017 în domeniul învățământului, femeile câștigă lunar salariu mai mic cu 0,2% decât bărbații. Astfel, ponderea femeilor salariate în acest sector este este cu 52% mai mare decât a bărbaților.

Totodată, drept exemplu domeniul Activități Științifice, aici bărbații sunt mai bine plătiți decât femeile 6.558 lei fata de 7.767. În domeniul comerțului bărbații încasează lunar 5.188 de lei ,în timp ce femeile 4.681.

În concluzie rămâne a fi faptul că în Republica Moldova pentru aceeaşi muncă, femeile sunt plătite mai puţin decât bărbaţii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării