main logo
364

Dodon: Vom veni cu noi propuneri în susținerea agenților economici

Guvernul va veni cu noi propuneri în susţinerea agenţilor economici care au avut de suferit în perioada pandemiei de coronavirus.

Dodon: Vom veni cu noi propuneri în susținerea agenților economiciFoto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, o declaraţie în acest sens a făcut preşedintele Igor Dodon luni dimineaţa, după întrevederea săptămânală cu preşedintele Parlamentului şi prim-ministrul, transmite Știri.md.

Potrivit lui, după reluarea activităţii economice, situaţia în economie a început să se îmbunătăţească.

"În iunie, veniturile bugetului nostru vor fi cu aproximativ 270 mil. de lei mai mult decât în anul trecut. După recesiunea din aprilie şi mai, situaţia bugetară a început să se îmbunătăţească. Acest lucru ne permite să venim cu noi iniţiative de sprijin pentru stimularea activităţii economice. Este vorba despre completarea fondului de subvenţii în agricultură, susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii, a parcurilor industriale", a spus Dodon.

El a menţionat că aceste măsuri vor fi discutate luni, la şedinţa coaliţiei de guvernământ, cu participarea preşedintelui şi a prim-ministrului.

"Dacă măsurile vor fi aprobate, acestea vor fi înaintate spre examinare Parlamentului, care va organiza şedinţe plenare săptămâna aceasta. De asemenea, urmează a fi elaborate şi propuse Parlamentului spre aprobare modificări la legea bugetului de stat, care prevăd dublarea treptată a salariilor lucrătorilor medicali", a spus preşedintele.

El a mai subliniat că "săptămâna aceasta încep lucrările de reparaţie masivă a drumurilor, precum şi implementarea altor proiecte de infrastructură". Dodon a menţionat că vor fi efectuate proceduri interne pentru a iniţia noi negocieri cu privire la acordarea creditului rusesc pentru Moldova. El a amintit că, săptămâna trecută, în timpul vizitei de lucru în Rusia, a discutat această problemă pentru a desfăşura noi negocieri şi a primi creditul planificat de 200 de milioane de euro.

De menționat că acordul cu Rusia privind acordarea unui credit de 200 mil. euro a fost semnat pe 17 aprilie, iar pe 23 aprilie documentul a fost ratificat de Parlament.

Curtea Constituţională a anulat acordul, precum şi Hotărârea de Guvern privind iniţierea negocierilor cu Rusia pentru acordarea creditului şi a legii Parlamentului de ratificare a acordului.

Curtea Constituţională şi-a explicat decizia prin faptul că o serie de clauze ale acordului contravin legislaţiei naţionale şi internaţionale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării