main logo
943

Dodon spune ulta, ASP alta: Compania ce deține duty-free în stânga Nistrului are licență

Preşedintele Igor Dodon a anunţat după ședința Consiliului Suprem de Securitate, că licenţa pentru activitatea magazinelor duty-free de pe teritoriul regiunii transnistrene a fost suspendată. Datele de la Agenţia Servicii Publice nu confirmă aceste informaţii

Compania ce deține duty-free în stânga Nistrului are licență

Potrivit lui Dodon licența pentru activitatea magazinelor duty-free din regiunea transnistreană, ar fi fost sistată deja de câteva zile, transmite Știri.md cu referire la mold-street.com.

Totodată el a menţionat că există prevederi legale introduse în 2015 (de către guvernul Gaburici) care permit activitatea acestor magazine.

Președintele a precizat că în plenul Parlamentului va fi modificată legislația pentru a anula decizia de activitate a acestor magazine

Firma care deţinea licenţă eliberată de autorităţile de la Chişinău pentru activitatea acestor magazine este Altai SRL. din regiunea separatistă.

Datele din Registrul de stat al actelor permisive arată că firma deţine în continuare "Licență pentru activitatea magazinelor duty-free (inclusiv pentru deservirea corpului diplomatic), a barurilor și restaurantelor duty-free". 

Mai mult! valabilitatea acesteia a fost prelungită pe 11 iunie 2019 şi este valabilă din 20 iunie şi până pe 20 decembrie 2019.

În acelaşi timp, compania Dufremol SRL, ce deţinea cea mai mare reţea de magazine duty-free controlată de afaceristul Ilan Şor, a rămas fără licenţă. Motivul este unul banal. A expirat teremenul de valabilitatea a licenţei vechi şi alta nu a fost obţinută.

Anterior, prim-ministra Maia Sandu a desecretizat o notă informativă pe care a primit-o de la organele de anchetă privind activitatea magazinelor duty-free.

Oamenii legii anunță că 75% dintre mărfurile vândute în aceste magazine au fost introduse ilegal pe teritoriul Republicii Moldova. Tot acolo se menţionează despre scheme organizate în regiunea transnistreană cu ţigări cumpărate din magazinele duty-free, care ajungeau prin contrabandă în UE, precum şi despre prejudiciile aduse statului din cauza impozitelor prea mici plătite.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării