25 iunie, 16:29
357
3
Dodon: Rusia va prelungi regimul fără taxe vamale pentru Moldova
25 iunie, 16:29
357
3

Federația Rusă a acceptat să prelungească înlesnirile pentru livrările fără taxe vamale ale mărfurilor moldovenești.

Despre aceasta a declarat Dodon într-o postare pe Facebook, transmite Știri.md.

„În rezultatul dialogului pe marginea celor mai importante subiecte din agenda bilaterală am ajuns la următoarele înțelegeri:

1. Moldova și Rusia vor relua negocierile privind acordarea împrumutului de 200 de milioane de euro pentru susținerea economiei moldovenești. În zilele următoare, guvernele celor două state vor conveni asupra procedurilor ce urmează a fi întreprinse în această direcție.

2. La solicitarea Președintelui Republicii Moldova, Federația Rusă a acceptat să prelungească înlesnirile pentru livrările fără taxe vamale a mărfurilor moldovenești.

Aceasta înseamnă că începând cu 1 iulie curent, fructele, legumele, conservele și produsele vinicole din Moldova vor fi livrate pe piața rusă fără taxe vamale, ceea ce va permite producătorilor moldoveni să economisească cel puțin 20-25 de milioane de euro pe an.

3. Părțile au convenit să soluționeze problema emiterii autorizațiilor („permiselor”) pentru tranzitul mărfurilor din Republica Moldova către Federația Rusă, prin Ucraina.

4. La solicitarea Președintelui Republicii Moldova, Rusia va analiza posibilitatea de a oferi asistență umanitară sub formă de combustibil diesel, pentru întreprinderile agricole care au suferit în urma secetei fără precedent, din anul curent.

De asemenea, au fost discutate cu partea rusă mai multe chestiuni legate de măsurile de consolidare a încrederii, precum și alte aspecte ale avansării procesului de reglementare a conflictului transnistrean”, a conchis Dodon.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter