main logo
606

Dodon: Programul privind acordarea cetățeniei prin investiții, suspendat

Programul privind acordarea cetățeniei Republicii Moldova în schimbul investițiilor va fi suspendat.

Dodon: Programul privind acordarea cetățeniei prin investiții, suspendatFoto: moldpres.md

Anunțul a fost făcut joi, 18 iulie, de șeful statului Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Potrivit lui Dodon, decizia a fost luată întrucât există mai multe semne de întrebare referitor la companiile care sunt implicate în implementarea programului.

„Guvernul va veni cu un proiect de act legislativ și mâine parlamentul va lua decizia de suspendare a acestui program până când vom clarifica toate detaliile. Sunt întrebări referitor la companiile implicate. Este o companie internațională cu bun nume, dar sunt și câteva companii mai mici, inclusiv moldovenești, cu proprietari dubioși”, a afirmat Igor Dodon.

Șeful statului a comunicat că până în prezent au fost depuse 34 de dosare privind dobândirea cetățeniei prin investiții. O parte dintre acestea au fost analizate, iar altele sunt în proces de examinare. Alte cereri nu vor mai fi recepționate deocamdată de comisie.

Recent, parlamentul a adoptat în prima lectură un proiect de lege care prevede anularea acordării cetățeniei prin investiții.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a declarat anterior că țara noastră va trebui să plătească despăgubiri, dacă va decide să rezilieze contractul privind implementarea acestui program.

Programul a fost lansat oficial în luna noiembrie anul trecut, iar în decembrie 2018 a fost depus deja primul dosar. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării