main logo
1104

Dodon: O nouă majorare a tarifului va declanșa mecanismul neplăților

Socialistul Igor Dodon vine cu noi scenarii apocaliptice, după ce Moldovagaz a solicitat ANRE ajustarea în creștere a tarifului la gazele naturale.

Dodon: O nouă majorare a tarifului va declanșa mecanismul neplățilorFoto: știri.md

Dodon spune că o nouă majorare a tarifului va duce la neplata în masă a facturilor și la acumularea unor datorii enorme, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Liderul socialiștilor critică guvernarea pentru modul în care este gestionată criza energetică și-i solicită, fie să-și dea demisia, fie să compenseze creșterea tarifului atât pentru consumatorii casnici, cât și pentru agenții economici.

Președintele de onoare PSRM, Igor Dodon, pasează responsabilitatea crizei energetice cu care ne confruntăm, spre liderii de la guvernare, pe care-i acuză de incompetență.

„Nefiind în stare să se înțeleagă cu partenerii din Rusia, refuzând să aplice cel puțin parțial propunerile de depășire a crizei energetice, înaintate de opoziție și de experți, conducerea țării a demonstrat o incapacitate deplină de a gestiona treburile statului. 

Următoarea majorare cu peste 40% a tarifelor la gazele naturale pentru consumatorii finali (până la 15,6 lei, inclusiv TVA), va declanșa și mai mult mecanismul neplăților și a datoriilor. 

Acest lucru va distruge practic întreaga industrie prelucrătoare care a mai rămas, fapt ce va conduce la închiderea a zeci de mii de locuri de muncă”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Igor Dodon spune că în condițiile crizei energetice de proporții în care ne aflăm, guvernarea are doar două soluții: compensarea din contul statului a tarifului la gazele naturale atât pentru cetățeni, cât și pentru agenții economici sau demisia.

Moldovagaz a solicitat astăzi ANRE majorarea tarifului la gazele naturale până la 15,58 lei, cu TVA inclus. Noile tarife ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie. În prezent, tariful pentru gazele naturale este de 11,08 lei, cu TVA inclus.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării