26 iunie, 17:04
253
3
Dodon discută cu mediul de afaceri și cu băncile despre un nou fond
26 iunie, 17:04
253
3

Autorităţile Moldovei sprijină ideea creării de către stat a unui Fond de garantare pentru întreprinderile mici şi mijlocii, a declarat Preşedintele Igor Dodon.

Foto: știri.md

Vineri, la emisiunea sa "Preşedintele răspunde", el a spus că s-a întâlnit deja cu reprezentanţii întreprinderilor mici şi mijlocii şi ai băncilor cu care a discutat detaliat despre înfiinţarea unui astfel de fond, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

La întrebarea corespondentului agenţiei Infotag dacă statul va susţine crearea unui fond de garantare de 1,5-2 mlrd. lei pentru ODIMM pentru a le oferi acces la creditare, Preşedintele a dat un răspuns pozitiv.

"Aceasta este o idee bună. Poate că în viitorul apropiat vom face acest lucru, este o abordare bună, care va sprijini întreprinderile", a declarat şeful statului.

Fondul de garantare presupune acordarea de către ODIMM a garanţiilor pentru întreprinderile mici şi mijlocii pentru obţinerea creditelor de la bănci.

În prezent, băncile au resurse, dar întreprinderile mici şi mijlocii nu au garanţii lichide.

Ei se confruntă cu o lipsă catastrofală de capital de lucru, nemaivorbind de investiţii.

Un astfel de fond ar putea sprijini întreprinderile mici şi mijlocii astăzi, pentru ca mâine în Moldova să aibă cine plăti impozitele la stat.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter