main logo
1296

Dodon: Bugetul ar putea înregistra în acest an pierderi de 300 mil. euro

Președintele Igor Dodon susține că, în acest an, economia națională nu va înregistra creșteri din cauza pierderilor provocate de COVID-19, de altfel, situație care se va atesta într-un șir de state afectate de coronavirus.

Dodon: Bugetul ar putea înregistra în acest an pierderi de 300 mil. euroColaj: știri.md

Declarația a fost făcută de șeful statului în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

Potrivit sursei citate, în anul curent PIB urma să înregistrez o creștere de 3,6%. ”Noi am făcut un scenariu cu 0% creștere economică; unul cu - 3% și altul cu - 5%.

În funcție de aceste scenarii, am calculat suma veniturilor pe care le-ar putea pierde bugetul”, a explicat Dodon.

El a specificat că potrivit celui mai sumbru scenariu, bugetul ar putea înregistra în acest an pierderi de 6-7 miliarde de lei sau 300 de milioane de euro. Președintele susține că aceste pierderi vor fi compensate din ajutorul de 100 mil. de dolari ce va fi alocat de FMI.

De asemenea, R. Moldova urmează să primească un credit total de 500 mil. de euro din Federația Rusă, dintre care 200 mil. de euro urmează să fie alocați în lunile martie-aprilie.

Totodată, China și-a exprimat disponibilitatea de a susține Moldova în compensarea pierderilor economice suportate în urma crizei COVID-19.

Potrivit președintelui, guvernul chinez este gata să ne aloce un credit de câteva sute de milioane de dolari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării