main logo
331

Disputele în domeniul controlului de stat, soluționate de un Consiliu național

Disputele în domeniul controlului de stat vor fi soluționate de un Consiliu național. Regulamentul privind organizarea și funcționarea acestui Consiliu a fost aprobat astăzi de guvern.

Disputele în domeniul controlului de stat, soluționate de un ConsiliuDisputele în domeniul controlului de stat, soluționate de un Consiliu

Documentul prevede procedurile de desemnare și selecție a membrilor Consiliului, procedura de examinare de către acesta a carențelor în lege sau aplicării defectuoase a legii, deciziile care pot fi adoptate, elaborarea de recomandări în domeniul controlului de stat asupra activității de întreprinzător cu implicarea organelor de control și, de asemenea, a asociațiilor de întreprinzători, a menționat Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii.

Potrivit Regulamentului, din componența Consiliului vor face parte atât reprezentanți ai organelor de control, cât și a asociațiilor de întreprinzători (sau din mediul de afaceri). Membrii Consiliului vor fi desemnați pe o perioadă de doi ani. Deciziile Consiliului Naţional se adoptă cu votul majorităţii membrilor prezenţi la şedinţă. Fiecare membru are un vot. Informaţia despre activitatea Consiliului Naţional, deciziile, procesele-verbale ale şedinţelor şi agenda şedinţelor se publică pe pagina-web oficială controale.gov.md şi/sau pagina-web oficială a Cancelariei de Stat.

În ultimii doi ani, numărul organelor cu funcții de control a fost redus cu 70 la sută, de la 62 la 13, iar agenții economici au nevoie cu 300 de acte permisive mai puțin pentru a‑și dezvolta afacerile legal.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării